cookies & social media

Tramvaiul 1: tramvaiul corporatiștilor

De la începtului lunii aprilie, mi-am schimbat jobul, iar acum fac parte din echipa Interaction, a MEC Romania. Tot de atunci am renunțat la a merge cu mașina la birou, datorită lipsei locurilor de parcare  și a traficului la ora 9 dimineața. Plus că tramvaiul 1 mă lasă fix în fața biroului.

Stând și uitându-mă în jurul meu în tramvaiul 1 în fiecare dimineața, am remarcat ca majoritatea câlătorilor sunt corporatiștii blocurilor de birouri din P-ța Victoriei.

În medie, pe zi în București un cetățean al muncii petrece în jur de 1h – 1h si 30 de min pe transportul în comun. Asta fără să pun la socoteală timpul petrecut în stații așteptând autobuzul, tramvaiul sau metroul, timp pe care îl putem considera cumva pierdut.

În Londra, cei de la transportul în comun s-au gândit să valorifice acest timp pentru o stimula socializarea între călători. Mi se pare o idee foarte mișto, mai ales că s-au folosit de lumea digitalizată pentru acest lucru.

Acum stau și mă gândesc cum ar fi implementată sau folosită o astfel de aplicație în tramvaiul corporatiștilor, care sunt mereu cu nasul în iphone și cu câștile în urechi. Ar renunța la caști pentru o interacțiune umană de 30 de minute?

 

2 comentarii

  1. amdraci,

    Calcă o babă pe picior o babă şi socilizezi cu juma de Bucureşti.

  2. amdraci,

    Calcă o babă pe picior şi socilizezi cu juma de Bucureşti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>