cookies & social media

Saturday Dessert: Chocolate&Banana Mousse

N-am mai apucat să pun nici o rețetă pe blog. Astăzi, fiindcă este o zi așa mohorâtă ( personal, nu sunt fană a vremii de afară), m-am gândit că v-ar prinde bine ceva dulce. Am primit de la my dear friend Andra o cărticică cu rețete numai și numai despre ciocolată :D .  Azi-dimineață m-am apucat să o răsfoiesc în timp ce-mi beam cafeaua și făceam niște muffins la cuptor. În această revistă am găsit o rețetă super ușoară pentru mousse, evident, cu ciocolată.

Pentru preparare aveți nevoie de:

- 1 banană ( mărunțită)

- 200 gr. ciocolată neagră ( 70% cacao)

- 30 ml smântănă lichidă ( de gătit)

- 170 gr. mascarpone

- sucul de la o lămâie

- 3-4 frunze de mentă proaspătă (tocate)

- 1 lingurită de rom ( merge și esență de rom)

Într-un bol termoizolant puneți smântăna și ciocolata și topiți-le la bain marie. După ce s-a topit ciocolata trebuie să rezulte o mixtură omogenă pe care o lăsați la răcit.

Într-un alt bol puneți mascarpone, banana, menta tocată mărunt, sucul de la lămâie și romul și amestecați cu mixerul pănă devine omogen. Puneți amestecul peste ciocolata topită și amestecați cu o lingură pănă se armonizează totul.

Compoziția rezultată se toarnă egal în pahare și se bagă la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

Bon appetit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>