cookies & social media

Saturday dessert: Biscuiți cu nucă și ciocolată

Printre zăpadă, ghețuș, ninsoare și ACTA, vă propun ca astăzi să vă îndulciți cu un desert easy to do. N-aveți nevoie de prea multă energie sau de iscusință desăvârșită în bucătărie, ci doar de câteva ingrediente și 30 de minute libere. Biscuții de care o să vă povestesc, sunt minunați dimineața la cafea/ceai sau pot fi mâncați ca o gustare între mese.

Acești biscuiți mai sunt cunoscuți și ca butter biscuits sau danish biscuits, datorită cantității de unt necesară pentru ei. Biscuiții au o textură crispy și de obicei nu sunt aromați, dar se poate pune esență de vanilie.

Ingrediente: 

- 200 gr unt ( să fie moale)

- 100 gr zahăr ( eu am folosit 50 gr brun, 50 gr alb)

- 250 gr. făină

- 1 gălbenuș de ou

- 1 esență vanilie (opțional)

- 4-5 mieji de nucă

- 4 pătrățele de ciocolată neagră cu 70% cacao

 

Cum se fac:

Într-un bol potrivit se amestecă cu o lingură de lemn untul cu zahărul până când acesta se topește. Se adaugă gălbenușul de ou şi esența de vanilie și se amestecă în continuare până când se omogenizează. La final se adaugă făina.

În momentul în care începeți să adăugați făina este bine să renunțați la lingură și să amestecați ( frământați) aluatul cu mâna până când acesta nu se mai lipește.

Faceți aluatul sub forma unei bile și înveliț-o în folie alimentară, apoi băgați aluatul pentru 10-15 min la frigider. Între timp porniți cuptorul la 180 grade (un pic peste mediu), ca să fie preîncălzit. Nuca și ciocolata sfărâmați-le cu lama de la cuțit.

Scoateți aluatul din frigider și cu un făcăleț întindeți-l pe masa de lucru, sub forma unei foi de plăcinte, dar cu grosimea între 0,5-1 cm. Dacă aveti forme de biscuți începeți să tăiați blatul cu ele. Dacă nu aveți, puteți folosi un pahar.

Pe deasupra biscuiților se adaugă nucă și ciocolată, care se împing puțin în aluat să nu cadă în momentul în care îi manevrați. În tava de cuptor se pune hârtie de copt și se asează biscuiții (cam 3-4 pe rând) cu un pic de distanță între ei. Tava se bagă la cuptor pentru 10-15 min şi apoi sunt gata.

Bon appetit!

 

One thought on “Saturday dessert: Biscuiți cu nucă și ciocolată

  1. alina,

    Super reteta si foarte gustoasa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>