cookies & social media

Oare stim ce bem?

In ultima perioada am observat ca se face un mare tam-tam in jurul valorii nitratilor care se gasesc in apa imbuteliata. Pana acum, sa zic o luna maxim, habar n-aveam care e treaba cu asta, dar am inceput, dintr-o foarte mare curiozitate, sa citesc mai multe. Am ramas masca atunci cand am vazut ce inseamna exact acest lucru. De fapt, cred ca mai mult din cauza ca producatorii de apa imbuteliata nu fac publice aceste cifre. Si-asa cifrele pe care le pun la dispozitie sunt neexplicate, deci inutile pentru o foarte mare parte din populatie. Consider ca ar trebui sa existe o autoritate sau orice care sa explice concret tot ceea ce se gaseste in apele pe care le cumparam, si ulterior le bem. Abia apoi am putea lua o decizie de consum rationala, bazata pe niste date concrete. Cred ca noi acum consumam apa imbuteliata bazandu-ne pe afectiunea fata de brand, nicidecum pe criterii rationale.

 

Se pare totusi, ca cineva a luat o initiativa in aceasta directie, si se vrea infiintarea Legii Apei, ceea ce nu poate decat sa ma bucure. In acest moment sunt stranse aproximativ 35000 de semnaturi (si numarul creste constant). Mai sunt necesare 60.000 pentru a trece mai departe.

Abia astept sa vad toate datele publicate oficial, sa stiu exact ce am baut pana acum si ceea ce voi bea in continuare. Sunt mai mult ca sigura ca producatorii de ape fac tot posibilul acum pentru a-si minimiza eventualele daune provocate de aceasta lege si la fel de sigura ca si voi vreti sa stiti ce beti.

 

One thought on “Oare stim ce bem?

  1. danilescu gioconda,

    ar trebui pedepsiti acesti producatori de ape,se stie ca in aceasta tara fiecare face ce vrea,nu sint legi si nimeni nu le spune nimic,fiecare face ce vrea fara sa fie tras la raspundere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>