cookies & social media

Brioșe cu ciocolată

Am găsit rețeta perfectă pentru brioșe cu ciocolată. Cel puțin mie și celor care le-au mâncat li s-au părut geniale. Aceste brioșe ies moi şi pufoase pe dinauntru și crocante la suprafața. Procesul de pregătire a acestor minunății este extrem de simplu și vă garantez că toți or să ceară și a doua porție.

Ce vă trebuie pentru a avea parte de asemenea pufoșenii? Următoarele lucruri (pentru 6 brioșe):

- Tavă pentru brioșe

- hârtie de copt pentru brioșe

- 3 ouă

- 3 linguri de zahăr

- 5 linguri de făină

- 1 pliculeț praf de copt

- 1 pliculeț zahăr vanilat

- 1 fiolă de esență de vanilie

- 100 gr. ciocolată neagră (70% cacao)

- 100 gr. unt

- 1 iaurt de 125 gr.

Pasul 1: Se topește ciocolata împreună cu untul la bain marie și se lasă la răcit.

Pasul 2: Se separă gălbenușurile de albușuri. Albușurile se bat spumă (cu telul sau cu mixerul) cu un praf de sare. Când s-au întărit se adaugă zahărul, apoi făina cu praful de copt și pliculețul de zahăr vanilat.

Pasul 3: Peste ciocolata răcită se adaugă galbenușurile și se amestecă energic pănă devine omogen. Adaugăm iaurtul și amestecăm în continuare. Turnăm compoziția de ciocolată peste compoziția albușurilor și amestecăm. La final se adaugă esența de vanilie.

Aluatul se toarnă în forme, unde am pus hărtie înainte și se bagă la cuptor pentru 15 minute la 180° (un pic peste jumătate). Se lasă la răcit și se pot orna cu friscă, de exemplu.

P.S: eu în interior am pus vișine pe care le-am avut la congelator, dar merg foarte bine și simple.

Bon appétit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>